Masterclass 1 - Det digitale mindset

Den første af KONPAs fem masterclasses sætter fokus på følgende:

Hvordan skal digitaliseringen perspektiveres i forhold til menneskets livsvilkår i et kommende ”Smart Society”. Digitaliseringen er både en teknologi og et begreb – ligesom det også er en måde at tænke om verden på. Er vi i den 4. industrirevolution – og/eller bør vi allerede nu tale om mulige konsekvenser ved fremkomsten af et helt nyt paradigmisk skift, hvor det kommer til at handle om anvendelsen af endnu nyere teknologier, som f.eks. brugen af nano- og bioteknologier, genetiske modificeringer og mulighederne for fremkomsten af en reel kunstig.

Vi vil komme rundt om flere forskellige emner indenfor de nyeste digitaliseringstrends, blandt andet:

  • Den globale digitale infrastrukturudvikling medfører utvivlsomt autonome ekspertsystemers opståen – og heraf profilering af individets fremtidshandlinger, kontrol og adfærdsovervågning i mega-byernes aktuelle udviklinger med stigende befolkningstilvækster mv.
  • Robotternes forskellige funktioner på tværs af alle brancher vil presse job- og uddannelsessektorerne – herunder vilkårene for den demokratiske dialog og kommunikation i fremtidige medie- og underholdningsindustrier.
  • Hvordan vil neuroscience og medicinalindustrierne bruge nano- og bioteknlogier i evt. adfærdsregulering og i miljøkontrol for basale nødvendigheder af bl.a. føde?  
  • Vil nye deleøkonomier, cirkulære og grønne økonomier erstatte det nuværende kapitalistiske regime – og vil den globale økonomiske samhandel overleve digitaliseringen?

 

Underviser:

Carsten Corneliussen (strategix.dk) er analytiker og forfatter, der giver oplægget til den ”digitale røde tråd”, som er det gennemgående tema, der foldes yderligere ud i de følgende moduler. Han har arbejdet både nationalt og internationalt med udviklingen af medier, mennesker og teknologi siden starten af digitaliseringen i 1970’erne. Carsten Corneliussen er tillige tovholder på alle moduler. 

 

Praktisk information:

Deltagelse er gratis.
Bindende tilmelding 8 dage før hvert modul.
No show gebyr er 500 kr.

Tilmelding

Arrangement: Masterclass 1 - Det digitale mindset
Arrangementsdato: 30-08-2018
Fornavn:
Efternavn:
E-mail adresse: