Maiken Friis Jørgensen, studerende


 

Maiken Friis Jørgensen, studerende

Udvikling kommer med udveksling
Efter to år med Journalistik og Internationale Studier på Roskilde Universitet havde jeg i 2014 oparbejdet en enorm udlængsel og lyst til at prøve noget nyt. Så jeg var ikke sen til at sige nej, da muligheden bød sig for et semesters studier i Mexico. Det eneste problem var, at jeg selv skulle afholde en stor del af udgifterne, som oversteg mit budget.

En dag foreslog min mor mig at søge KONPA legatet. Det affødte to ting: Jeg gik i gang med en privat slægtsforskning for at dokumentere, at jeg var berettiget til at søge legatet. Mændene på min mors side af familien har nemlig arbejdet på papir, - og kartonfabrikker i Grenaa, Silkeborg og København. Det er på mange måder en branche, der med den teknologiske udvikling ikke eksisterer i samme forstand længere, så det var spændende at høre om, hvordan det havde været og så trække paralleller til min egen branche, hvor det digitale også presser journalisternes darling ’papiravisen’.

Jeg endte med at komme til Mexico (med penge på lommen)! Og jeg havde et helt fantastisk semester, fyldt med lærerig undervisning, kulturel udveksling og personlig udvikling. For det hjælper virkelig på et ophold, at man kan fokusere sin energi på de mange nye indtryk, fagkombinationer og mennesker fra andre verdensdele, i stedet for prisen på busbilletter og dyre bøger til undervisningen.

Jeg har altid ment, at det er vigtigt at udveksle erfaringer og viden. For sådan bliver vi dygtigere. Efter min særdeles gode oplevelse med at studere i udlandet, har jeg besluttet at drage afsted igen. Denne gang til Spanien, hvor den store udfordring bliver at læse alle fag på mit tredje sprog, nemlig spansk. Det glæder jeg mig enormt meget til!