Omstillingsparathed og det kreative varesegment holder skindet på næsen hos Vesterbro Kontorforsyning

I starten var de i tvivl om de skulle lukke, ligesom alle andre butikker omkring dem. De var ikke på listen over butikker, der skulle lukke, så de valgte i stedet at holde åbent. For at imødekomme regeringens retningslinjer lavede de regler om maks. 5 kunder i butikken ad gangen og der blev sat røde linjer på gulvet for at sikre, at kunderne kan holde afstand.

I starten var der nærmest ingen kunder, og de var bange for, at de havde truffet den forkerte beslutning, derfor var de også nødsaget til at sende medarbejdere hjem eller på ferie. Pludseligt kom kunderne ca. efter en uge. Det er stadig ikke en stor mængde kunder, men det er et okay niveau, taget omstændighederne i betragtning.

De har ikke haft lige så mange erhvervskunder, som de normalt har, men til gengæld har de fået nye private kunder.

I takt med, at størstedelen af den danske befolkning skulle arbejde hjemmefra, begyndte de at købe printerpatroner og papir til deres gamle printere i hjemmet. Her så Vesterbro Kontorforsyning sit snit til at få ryddet lidt ud i deres lager.

Da de mærkede et fald i mængden af erhvervskunder, var der ingen store ordre længere, men til gengæld så de en stor vækst i salget af kreative materialer, såsom blokke, penne og den helt store vinder – gadekridt. Også puslespil, brætspil og udendørs ting hitter, fordi folk keder sig og børnene er hjemme. Vesterbro Kontorforsyning har set sig nødsaget til at være omstillingsparate, hvilket betyder, at de bl.a. er begyndt at sælge sjippetov og fiskenet af høj kvalitet.

Det er dog ikke nok til at lave overskud, men salget af det kreative segment, og den 43 år gamle forretnings omstillingsparathed, har i hvert fald sørget for at butikken holder skindet på næsen.

På trods af, at de over flere omgange overvejede at lukke butikken, så har deres force netop været, at de holdt åbent imens andre holdt lukket samtidigt med, at de har formået at være omstillingsparate.

- Interview med Claus Rehder fra Vesterbro Kontorforsyning.