Ny B2B-digitaliseringsanalyse fra Dansk Erhverv

Digitalisering gør godt for fremtidens B2B-virksomheder. Det er positive tider for B2B-virksomhederne i handelssektoren, viser en ny analyse fra Dansk Erhverv, som kortlægger digitaliseringsgraden hos Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder inden for B2B-handel i engrosbranchen.

Analysen bygger på en medlemsundersøgelse af 152 engrosvirksomheder inden for kontorforsyning, byggematerialer, maskiner og procesudstyr, medico og farma, elektronik og fødevarer m.fl., og den viser, at det går godt for Dansk Erhvervs B2B-medlemmer i engrosbranchen.

De seneste år har B2B-virksomhederne haft digital medvind i form af omsætningsvækst på de digitale kanaler, hvor omsætning ved såvel EDI (Electronic Data Interchange) som webshop er steget. Størst fremgang ses på webshopsalget, hvor næsten halvdelen (43 pct.) af Dansk Erhvervs engrosmedlemmer med digitalt salg har oplevet mere end 15 pct. omsætningsvækst. Derfor mener 56 pct. af B2B-virksomhederne, at B2B-e-handel er helt afgørende for, at virksomheden kan have en konkurrencemæssig fordel i markedet og skabe resultater i de kommende år.

Flere af KONPAs medlemmer har deltaget i analysen. Bl.a. virksomheden Redoffice Scan Office har også deltaget i analysen, og virksomhedens E-Commerce Manager, Michael Bang, siger: "Ved at satse meget på de digitale salgskanaler kan vi sælge bredere, bedre og billigere til vores kunder, når netop de har brug for det. Vi har valgt at have en benhård digital strategi, for det gør simpelthen, at vi lynhurtigt og effektivt kan skabe vækst i vores forretning. Så hvis man som B2B ikke allerede er begyndt at tænke digitalt, er det på tide at komme i gang, for det er helt sikkert fremtidens måde at drive forretning på. "

Læs mere her og hent hele rapporten her

Nøgletal for engrosvirksomheder

892 mia. kr. – den samlede omsætning i branchen
296 mia. kr. – den samlede eksportomsætning i branchen
13.700 – virksomheder i branchen
172.000 – antal beskæftigede
4,5 pct. – den samlede omsætningsvækst i branchen fra 2016 til 2017