Omstillingsparathed hos Essity i coronakrisen

INTERVIEW MED FINN PEDERSEN FRA ESSITY
ย 
๐Ÿ: ๐ƒ๐š ๐’๐ญ๐š๐ญ๐ฌ๐ฆ๐ข๐ง๐ข๐ฌ๐ญ๐ž๐ซ ๐Œ๐ž๐ญ๐ญ๐ž ๐…๐ซ๐ž๐๐ž๐ซ๐ข๐ค๐ฌ๐ž๐ง ๐ฅ๐ฎ๐ค๐ค๐ž๐๐ž ๐ƒ๐š๐ง๐ฆ๐š๐ซ๐ค ๐ง๐ž๐ ๐. ๐Ÿ๐Ÿ. ๐ฆ๐š๐ซ๐ญ๐ฌ, ๐ฏ๐š๐ซ ๐„๐ฌ๐ฌ๐ข๐ญ๐ฒ ๐ฌ๐šฬŠ ๐›๐ฅ๐š๐ง๐๐ญ ๐๐ž ๐ฏ๐ข๐ซ๐ค๐ฌ๐จ๐ฆ๐ก๐ž๐๐ž๐ซ, ๐๐ž๐ซ ๐ฌ๐ค๐ฎ๐ฅ๐ฅ๐ž ๐ฅ๐ฎ๐ค๐ค๐ž?
Essity skulle ikke lukke, men vi valgte at lukke kontoret helt ned den aften. Medarbejderne fik mulighed for at hente deres PC-udstyr m.m. under bestemte forholdsregler for at undgรฅ smittefaren. Vi har arbejdet hjemmefra i en lรฆngere periode, men har lรธbende รฅbnet lidt mere op for kontoret. Alle medarbejdere skal registreres og godkendes, inden de kan komme pรฅ kontoret.
ย 
๐Ÿ: ๐‡๐ฏ๐จ๐ซ ๐ฆ๐š๐ง๐ ๐ž ๐ฆ๐ž๐๐š๐ซ๐›๐ž๐ฃ๐๐ž๐ซ๐ž ๐ก๐š๐ซ ๐ˆ ๐ฆ๐šฬŠ๐ญ๐ญ๐ž ๐ก๐ฃ๐ž๐ฆ๐ฌ๐ž๐ง๐๐ž/๐ฌ๐ž๐ง๐๐ž ๐ฉ๐šฬŠ ๐Ÿ๐ž๐ซ๐ข๐ž?
Vi er sรฅ heldige, at det ikke har vรฆret nรธdvendig at hjemsende medarbejdere.
ย 
๐Ÿ‘: ๐‡๐ฏ๐ข๐ฅ๐ค๐ž ๐›๐ž๐ ๐ซรฆ๐ง๐ฌ๐ง๐ข๐ง๐ ๐ž๐ซ ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ž๐ซ ๐ง๐ฒ๐ž ๐ฆ๐ฎ๐ฅ๐ข๐ ๐ก๐ž๐๐ž๐ซ ๐ก๐š๐ซ ๐œ๐จ๐ซ๐จ๐ง๐š๐ค๐ซ๐ข๐ฌ๐ž๐ง ๐ฌ๐ค๐š๐›๐ญ ๐Ÿ๐จ๐ซ ๐„๐ฌ๐ฌ๐ข๐ญ๐ฒ? ๐‰๐ž๐  ๐ญรฆ๐ง๐ค๐ž๐ซ ๐ข๐Ÿ๐ฆ., ๐š๐ญ ๐„๐ฌ๐ฌ๐ข๐ญ๐ฒ ๐ง๐ž๐ญ๐จ๐ฉ ๐ฅ๐š๐ฏ๐ž๐ซ ๐ฉ๐ซ๐จ๐๐ฎ๐ค๐ญ๐ž๐ซ ๐ข๐ง๐๐ž๐ง ๐Ÿ๐จ๐ซ ๐ก๐ฒ๐ ๐ข๐ž๐ฃ๐ง๐ž.
Pรฅ kort sigt har Essity selvfรธlgelig ogsรฅ vรฆret ramt af coronakrisen, da en stor del af forbrugerne har arbejdet hjemmefra, eller deres virksomheder har vรฆret lukket. Alle segmenter, med undtagelse af sundhedssektoren, er ramt. Det stรธrste fald er inden for HoReCa segmentet (hotel-/restaurationscatering), hvor nรฆsten alt har vรฆret lukket. Det betyder, at afsรฆtningen er faldet vรฆsentligt i 2. kvartal til alle vores forhandlere af Tork produkter, som ogsรฅ i mange tilfรฆlde har sendt deres sรฆlgere hjem. Pรฅ hรฅnddesinfektion (hรฅndsprit) har vi oplevet stor vรฆkst, hvor vi over en periode har haft en efterspรธrgsel, som var 2500 % i forhold til vores normale salg, men som desvรฆrre ogsรฅ har medfรธrt store restordrer pรฅ dette produkt. Pรฅ lรฆngere sigt er det klart, at vi, som hygiejnevirksomhed med fokus pรฅ specielt hรฅndhygiejne, har store vรฆkstmuligheder.
ย 
Corona har medfรธrt langt stรธrre fokus pรฅ hรฅndhygiejne og der er ingen tvivl om, at markedet stiger pรฅ mange af vores produkter. Ud over รธget forbrug ser vi ogsรฅ nye muligheder i den del af markedet, som i dag bruger varm eller kold luft til hรฅndaftรธrring. Disse lufttรธrrere har det uden tvivl vanskeligt i en tid, hvor der er fokus pรฅ luftbรฅren smitte af corona.
Derudover er der et nyt marked pรฅ desinfektion, som tidligere var forbeholdt specielt sundhedssektoren, men nu findes over alt. Her รธger vi nu vores produktion kraftigt, sรฅ vi kan udnytte denne salgsmulighed sammen med vores kunder.
ย 
๐Ÿ’: ๐‡๐ฏ๐จ๐ซ๐ฏ๐ข๐๐ญ ๐ก๐š๐ซ ๐œ๐จ๐ซ๐จ๐ง๐š๐ค๐ซ๐ข๐ฌ๐ž๐ง ๐ฌ๐ค๐š๐›๐ญ ๐ ๐ซ๐ฎ๐ง๐๐ฅ๐š๐  ๐Ÿ๐จ๐ซ ๐ข๐ง๐ง๐จ๐ฏ๐š๐ญ๐ข๐ฏ๐ž ๐ข๐๐žฬ๐ž๐ซ, ๐ฉ๐ซ๐จ๐ฃ๐ž๐ค๐ญ๐ž๐ซ, ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ž๐ซ ๐ญ๐ข๐ง๐ , ๐ฌ๐จ๐ฆ ๐ข๐ค๐ค๐ž ๐ฏ๐ข๐ฅ๐ฅ๐ž ๐ก๐š๐ฏ๐ž ๐ฌ๐ž๐ญ ๐๐š๐ ๐ž๐ง๐ฌ ๐ฅ๐ฒ๐ฌ ๐ฎ๐ง๐๐ž๐ซ ๐ง๐จ๐ซ๐ฆ๐š๐ฅ๐ž ๐จ๐ฆ๐ฌ๐ญรฆ๐ง๐๐ข๐ ๐ก๐ž๐๐ž๐ซ?
Der er arbejdet med mange nye ideer og forretningsmuligheder. Ud over hรฅndhygiejne vokser markedet ogsรฅ voldsomt pรฅ overfladerengรธring, og det betyder stigende efterspรธrgsel pรฅ bรฅde engangsklude og papir. Derudover starter Essity i 2. halvรฅr produktion af engangsmasker tre steder i verden.
ย 
๐Ÿ“: ๐‡๐ฏ๐จ๐ซ๐๐š๐ง ๐ก๐š๐ซ ๐๐ฎ ๐ฌ๐จ๐ฆ ๐ฅ๐ž๐๐ž๐ซ ๐ฌรธ๐ซ๐ ๐ž๐ญ ๐Ÿ๐จ๐ซ, ๐š๐ญ ๐„๐ฌ๐ฌ๐ข๐ญ๐ฒ ๐ค๐จ๐ฆ ๐›๐ž๐๐ฌ๐ญ ๐ฆ๐ฎ๐ฅ๐ข๐ ๐ญ ๐ข๐ ๐ž๐ง๐ง๐ž๐ฆ ๐ค๐ซ๐ข๐ฌ๐ž๐ง?
Ved hyppig kontakt og information omkring situationen. Der har vรฆret afholdt mange mรธder via Skype/Teams.
Derudover har vi, som en hygiejnevirksomhed, haft ekstra opmรฆrksomhed omkring smitten og indfรธrt nye regler og guidelines for alle vores ansatte. Vi har desuden brugt en del af tiden til online trรฆning og andre ting, der kan styrke os i fremtiden.
ย 
๐Ÿ”: ๐Œ๐ž๐ ๐๐ข๐ญ ๐ฌ๐ฒ๐ง ๐Ÿ๐ซ๐š ๐๐ข๐ง ๐ฉ๐จ๐ฌ๐ข๐ญ๐ข๐จ๐ง, ๐ก๐ฏ๐จ๐ซ๐๐š๐ง ๐ก๐š๐ซ ๐๐ฎ ๐ฌ๐ž๐ญ ๐œ๐จ๐ซ๐จ๐ง๐š๐ค๐ซ๐ข๐ฌ๐ž๐ง ๐ก๐š๐ฏ๐ž ๐ข๐ง๐๐Ÿ๐ฅ๐ฒ๐๐ž๐ฅ๐ฌ๐ž ๐ฉ๐šฬŠ ๐›๐ซ๐š๐ง๐œ๐ก๐ž๐ง?
Ingen tvivl om, at det desvรฆrre har haft negativ indflydelse pรฅ branchen og pรฅ mange omrรฅder vil det tage lang tid at komme helt tilbage. Mange forskellige brancher er ramt hรฅrdt og det, at alle stรธrre arrangementer er aflyst, har ogsรฅ en effekt for hele รฅret.
Derudover er det klart, at fremtiden byder pรฅ mere hjemmearbejde og dermed mindre kontor, og det har en negativ effekt pรฅ det professionelle marked bredt.
ย 
- Tak for deltagelsen Finn!